Работа бракеражной комиссии - Шығыс Қазақстан облысы білім басқармасы Өскемен қаласы бойынша білім бөлімінің «№29 қосымша білім беретін мектеп-орталығы» коммуналдық мемлекеттік мекемесі http://29-oskemen.mektebi.kz/ ru Работа бракеражной комиссии - Шығыс Қазақстан облысы білім басқармасы Өскемен қаласы бойынша білім бөлімінің «№29 қосымша білім беретін мектеп-орталығы» коммуналдық мемлекеттік мекемесі DataLife Engine Хаттама №10\Протокол №10 http://29-oskemen.mektebi.kz/pitanie/303-hattama-10protokol-10.html http://29-oskemen.mektebi.kz/pitanie/303-hattama-10protokol-10.html Акт №10 

мектеп асханасын тексеру  


ШҚО ББ Өскемен қаласы бойынша білім бөлімінің «№ 29 ҚББМО» КММ 

08.02.2024 ж. 


Тексеру мақсаты: оқушылардың тамақтануын ұйымдастыруды, асхана үй-жайларының санитарлық жағдайын бақылау.


Біз, төменде қол қойғандар, бақылау комиссиясының мүшелері: 

Майер В.А. – комиссия төрайымы, директордың ТІЖ орынбасары, әлеуметтік педагог Михина К.А., 3Г,3В,2Б сыныптарының ата-аналар қоғамының өкілдері -Казеева Л.А.,Гиренко О.С., Акуленко В.С., мектеп асханасында болдық.


Тексеру нәтижесінде анықталды:


  1. Қоғамдық тамақтандыру қызметкерлері арнайы киіммен (кофта, шалбар, бас киім) қамтамасыз етілген.  
  2. Ыдыс-аяқ санитарлық нормаларға сай беріледі, қызметкерлер қолғап киеді.  
  3. Оқушылар бекітілген кесте бойынша сынып жетекшілерінің қатысуымен тамақтанады.
  4. Бекітілген мәзірден сынама алу үшін ұсынылатын тағамдар келесі рейтингке ие: Борщтың жоғары дәмдік қасиеттері бар. Сыртқы түрі, консистенциясы, тағамның негізгі, жалпы қабылданған параметрлеріне сәйкес келеді.

Жаңа піскен көкөністерден (қырыққабат, сәбіз) жасалған салаттың дәмі жоғары.

Картоп пюресі - шағымдар жоқ, жақсы дәм және дұрыс консистенция.

Тефтельдің дәмі төмен. Күріш пен ет шамамен 70/30 пайыздық қатынаста. Мұқият тексерген кезде қызғылт түсті өнімнің бөліктері табылды, бұл тағамда сапасыз ет пастасын немесе сапасы төмен тартылған етті пайдалануды болжайды.

Компот орташа дәмге ие, пайдаланылатын кептірілген жемістердің үлесін арттырған жөн.


Ұсынылды:

  1. Ет өнімдерін жеткізушілерді ауыстыру немесе қазіргі уақытта қолданылған өнімдерді жақсырағымен ауыстыру.
  2. Тефтели дайындау кезінде технологиялық картаның ұсыныстарынан ауытқымау және ет пен күріш пропорцияларын қатаң сақтау.
  3. Компот дайындау кезінде технологиялық картадағы ұсыныстардан ауытқымау және судың, қанттың және кептірілген жемістердің пропорцияларын қатаң сақтау керек.


Шешім:   

  1. Бақылау комиссиясының тарапынан мектеп асханасында тамақтанудың ұйымдастырылуы мен сапасына бақылау күшейтілсін.
  2. Бақылау комиссиясының төрайымы, директордың ТІЖ орынбасары В.А.Майер 09.02.2024 жылдан бастап мектеп асханасы өкілдерінің бақылау комиссиясының ұсынымдарын орындауын тұрақты негізде бақылауды жүзеге асырсын.
  3. Мектеп асханасының әкімшісі жоғарыда айтылған ескертулер мен ұсыныстарды ескерсін. Тамақты дайындау кезінде мектеп асханасының қызметкерлеріне бақылау күшейтілсін.

]]>
Акт №10 

мектеп асханасын тексеру  


ШҚО ББ Өскемен қаласы бойынша білім бөлімінің «№ 29 ҚББМО» КММ 

08.02.2024 ж. 


Тексеру мақсаты: оқушылардың тамақтануын ұйымдастыруды, асхана үй-жайларының санитарлық жағдайын бақылау.


Біз, төменде қол қойғандар, бақылау комиссиясының мүшелері: 

Майер В.А. – комиссия төрайымы, директордың ТІЖ орынбасары, әлеуметтік педагог Михина К.А., 3Г,3В,2Б сыныптарының ата-аналар қоғамының өкілдері -Казеева Л.А.,Гиренко О.С., Акуленко В.С., мектеп асханасында болдық.


Тексеру нәтижесінде анықталды:


  1. Қоғамдық тамақтандыру қызметкерлері арнайы киіммен (кофта, шалбар, бас киім) қамтамасыз етілген.  
  2. Ыдыс-аяқ санитарлық нормаларға сай беріледі, қызметкерлер қолғап киеді.  
  3. Оқушылар бекітілген кесте бойынша сынып жетекшілерінің қатысуымен тамақтанады.
  4. Бекітілген мәзірден сынама алу үшін ұсынылатын тағамдар келесі рейтингке ие: Борщтың жоғары дәмдік қасиеттері бар. Сыртқы түрі, консистенциясы, тағамның негізгі, жалпы қабылданған параметрлеріне сәйкес келеді.

Жаңа піскен көкөністерден (қырыққабат, сәбіз) жасалған салаттың дәмі жоғары.

Картоп пюресі - шағымдар жоқ, жақсы дәм және дұрыс консистенция.

Тефтельдің дәмі төмен. Күріш пен ет шамамен 70/30 пайыздық қатынаста. Мұқият тексерген кезде қызғылт түсті өнімнің бөліктері табылды, бұл тағамда сапасыз ет пастасын немесе сапасы төмен тартылған етті пайдалануды болжайды.

Компот орташа дәмге ие, пайдаланылатын кептірілген жемістердің үлесін арттырған жөн.


Ұсынылды:

  1. Ет өнімдерін жеткізушілерді ауыстыру немесе қазіргі уақытта қолданылған өнімдерді жақсырағымен ауыстыру.
  2. Тефтели дайындау кезінде технологиялық картаның ұсыныстарынан ауытқымау және ет пен күріш пропорцияларын қатаң сақтау.
  3. Компот дайындау кезінде технологиялық картадағы ұсыныстардан ауытқымау және судың, қанттың және кептірілген жемістердің пропорцияларын қатаң сақтау керек.


Шешім:   

  1. Бақылау комиссиясының тарапынан мектеп асханасында тамақтанудың ұйымдастырылуы мен сапасына бақылау күшейтілсін.
  2. Бақылау комиссиясының төрайымы, директордың ТІЖ орынбасары В.А.Майер 09.02.2024 жылдан бастап мектеп асханасы өкілдерінің бақылау комиссиясының ұсынымдарын орындауын тұрақты негізде бақылауды жүзеге асырсын.
  3. Мектеп асханасының әкімшісі жоғарыда айтылған ескертулер мен ұсыныстарды ескерсін. Тамақты дайындау кезінде мектеп асханасының қызметкерлеріне бақылау күшейтілсін.

]]>
admin Wed, 13 Mar 2024 09:04:22 +0600
Хаттама №6\Протокол №6 http://29-oskemen.mektebi.kz/pitanie/302-hattama-6protokol-6.html http://29-oskemen.mektebi.kz/pitanie/302-hattama-6protokol-6.html                                  Хаттама №6 
Бақылау комиссиясының 08.02.2024 жылғы  отырысы   ШҚО ББ Өскемен қаласы бойынша білім бөлімінің «№ 29 ҚББМО» КММ 
Комиссия мүшелерінің барлығы - 5 
Ата-аналар қоғамының өкілдері - 8 
Қатысты -13 
Күн тәртібі: 
  1. 08.01.2024 жылғы жаңа 4 апталық мәзірді (қыс-көктем) талқылау. 
  2. Мектеп асханасында тамақтандыруды ұйымдастыру (сұрақтар, ұсыныстар, шағымдар, тілектер) 
Отырыстың өту барысы: 
Бірінші сұрақ бойынша мектеп асханасының әкімшісі А.Н.Алипбаеваны тыңдадық, ол 1-4 сыныптардағы ата-аналар қауымдастығы өкілдерін 08.01.2024 жылғы алдыңғы 4 аптада сыналған жаңа 4 апталық мәзірмен таныстырды. А.Н.Алипбаева мектеп асханасының әкімшісі мен қызметкерлерінің бақылауларынан балалардың қай тағамдарды ұнататынын және оқушылардың көпшілігіне мүлде ұнамайтыны туралы қорытынды жасауға болатынын хабарлады және ата-аналарды балаларының тағамдарды таңдауда талғамы туралы өз пікірлерін білдіруге шақырды. 
Белсенді пікірталас нәтижесінде оқушылар кофе сусыны, сүт қосылған какао, каркаде шайы, сонымен қатар жарма ботқасы мен бұршақ пюресі сияқты тағамдарды ұнатпайтыны анықталды. Сондай-ақ ата-аналардан балаларға ірімшіктің қандай маркасы ұсынылатынын және бұл өнімді жеткізуші кім екендігі жайында сұраныс түсті. Асхана әкімшісі А.Н. Алипбаева маркасын (Сметанковый) және ірімшік жеткізушісін айтты. Белгілі болғандай, ірімшіктің бұл түрі ірімшік өнімі болып табылады, содан кейін атааналар бұл өнімді балалар мәзірінен алып тастауға ниет білдірді.  
Сондай-ақ мектептің ата-аналар қауымдастығының өкілдері екінші ауысымда ботқаны анағұрлым қанағаттанарлық тағаммен алмастырғысы келетінін білдірді. 
Шешім: 
Мәзірде ауыстырылсын: 
1 апта 1 күн 2 ауысым - күріш сүтті ботқасы мен ірімшікті қарақұмық қосылған тауық етіне   1 апта 2 күн 
Кофе сусынын кептірілген жеміс компотымен  
  • апта 3 күн 
Қырыққабат сорпасын борщпен   Каркаде шайын әдеттегі шаймен 
  • апта 2 күн 
Бұршақ пюресі макаронмен  
Сүт қосылған какаоны сүтті шайға  
2 апта 3 күн 
Петербург рассолнигін кеспемен  
Каркаде шайын кептірілген жеміс компотымен  
  • апта 4 күн 
Гарнир: маринадталған қиярды жаңа піскен қиярмен. 
  • апта 1 күн 2 ауысым 
Сүт қосылған жүгері ботқасын, печенье мен ірімшікті күріш сорпасы мен тоқашпен  3 апта 2 күн 
Кофе сусынын лимон шайымен  
  • апта 3 күн 
Каркаде шайын әдеттегі шаймен  
Күріш пен ет қосылып пісірілген бәлішті картоп қосылған бәлішке  4 апта 1 күн 1 ауысым 
Жарма сүт ботқасын тары ботқасымен  
  • апта 1 күн 2 ауысым 
Жарма сүті ботқасын тұшпара қосылған сорпаға  
4 апта 2 күн 
Сүт қосылған какаоны сүтті шайға. 

Екінші мәселе бойынша мектеп асханасында тамақтануды ұйымдастыру мәселелері талқыланды. 
Ата-аналар қауымының өкілдері котлет, фрикадель, котлеттер дайындауда фарштың қандай түрі қолданылатынын сұрады. 1а, 1в, 2б, 3а, 3д, 3в, 4в сыныптарының ата-аналар қауымының тілектері мен шағымдары айтылды, олар ата-аналар мен оқушылардың жоғарыда аталған тағамдарға көңілі толмайтынын, жиі шағымданатындарын білдірді. Негізгі шағымдар – олар дәмді емес, котлеттерде күріш тым көп, котлеттер күйіп кетеді, қатты, балалардың айтуы бойынша оларда жиі «қызыл дақтар» пайда болады, бұл котлеттер дұрыс қуырылмаған немесе ет тағамдарын дайындаған кезде тартылған ет емес, шала пісірілген немесе ет пастасы қолданылады деген болжамға негіз болады. 
Желе дәміне қатысты шағымдар да айтылды. Көптеген ата-аналардың пікірінше, желе қажетті дәм мен консистенцияға ие емес. 
Екі ата-ана нан өнімдерінде шаштың болуы туралы шағым айтты.  
 Оқушылардың айтуынша қызмет көрсету мәселелері бойынша асхана қызметкерлерінің ыдыс-аяқ пен буфет өнімдерін таратқанда қолғаптың жоқтығы, кейде бас киімінің болмауы сияқты шағымдар айтылды. 
 Мектеп асханасының әкімшісі А.Н.Алипбаева ет өнімдерін жеткізушілер «Богатырев» ЖК, «Александров» ЖК болып табылады және ет өнімдерінің тиісті сапа сертификаттары бар екенін түсіндірді. Ол сондай-ақ ата-аналардан ет өнімдерін жеткізушілер болса, өздері де ұсынуға болатындығын айтты.   
           Шешім: 
  1. Мектеп асханасының әкімшісі А.Н.Алипбаева ет өнімдерін жеткізушілерді өзгертсін немесе қазіргі уақытта қолданылып жүрген өнімдерді жақсырағымен ауыстырсын. Ата-аналар қауымының өкілдері ет өнімдерін жеткізушілерге өз нұсқаларын ұсынсын.  
  2. Мектеп асханасының әкімшісі жоғарыда айтылған ескертулер мен ұсыныстарды назарға алсын. Оқушыларға қызмет көрсету кезінде мектеп асханасының қызметкерлерін бақылау күшейтілсін. 
  3. Мектептің медицина қызметкері С.Т.Сабитова ыдыстарды органолептикалық тексеру кезінде бақылауды күшейтсін, асхана қызметкерлерінің SanPin негізгі талаптарын орындауы және сақтауы, сондай-ақ тағам дайындаудың технологиялық карталарға қатаң сәйкестігі қадағалансын. 
  4. Әлеуметтік педагог К.А.Михина 03.01.2024 жылға дейін ата-аналар мен оқушылар арасында мектеп асханасында тамақ сапасы туралы сауалнама жүргізсін. 
  5. Қоғамдық тамақтандыруға жауапты тұлға, директордың тәрбие ісі жөніндегі әлеуметтік мәселелерге жетекшілік ететін орынбасары қабылданған шешімдердің толық көлемде және мерзімінде орындалуын бақыласын. 
       Ескертулерді жоюдың соңғы мерзімі 2024 жылдың 14 ақпанына дейін. 


]]>
                                 Хаттама №6 
Бақылау комиссиясының 08.02.2024 жылғы  отырысы   ШҚО ББ Өскемен қаласы бойынша білім бөлімінің «№ 29 ҚББМО» КММ 
Комиссия мүшелерінің барлығы - 5 
Ата-аналар қоғамының өкілдері - 8 
Қатысты -13 
Күн тәртібі: 
  1. 08.01.2024 жылғы жаңа 4 апталық мәзірді (қыс-көктем) талқылау. 
  2. Мектеп асханасында тамақтандыруды ұйымдастыру (сұрақтар, ұсыныстар, шағымдар, тілектер) 
Отырыстың өту барысы: 
Бірінші сұрақ бойынша мектеп асханасының әкімшісі А.Н.Алипбаеваны тыңдадық, ол 1-4 сыныптардағы ата-аналар қауымдастығы өкілдерін 08.01.2024 жылғы алдыңғы 4 аптада сыналған жаңа 4 апталық мәзірмен таныстырды. А.Н.Алипбаева мектеп асханасының әкімшісі мен қызметкерлерінің бақылауларынан балалардың қай тағамдарды ұнататынын және оқушылардың көпшілігіне мүлде ұнамайтыны туралы қорытынды жасауға болатынын хабарлады және ата-аналарды балаларының тағамдарды таңдауда талғамы туралы өз пікірлерін білдіруге шақырды. 
Белсенді пікірталас нәтижесінде оқушылар кофе сусыны, сүт қосылған какао, каркаде шайы, сонымен қатар жарма ботқасы мен бұршақ пюресі сияқты тағамдарды ұнатпайтыны анықталды. Сондай-ақ ата-аналардан балаларға ірімшіктің қандай маркасы ұсынылатынын және бұл өнімді жеткізуші кім екендігі жайында сұраныс түсті. Асхана әкімшісі А.Н. Алипбаева маркасын (Сметанковый) және ірімшік жеткізушісін айтты. Белгілі болғандай, ірімшіктің бұл түрі ірімшік өнімі болып табылады, содан кейін атааналар бұл өнімді балалар мәзірінен алып тастауға ниет білдірді.  
Сондай-ақ мектептің ата-аналар қауымдастығының өкілдері екінші ауысымда ботқаны анағұрлым қанағаттанарлық тағаммен алмастырғысы келетінін білдірді. 
Шешім: 
Мәзірде ауыстырылсын: 
1 апта 1 күн 2 ауысым - күріш сүтті ботқасы мен ірімшікті қарақұмық қосылған тауық етіне   1 апта 2 күн 
Кофе сусынын кептірілген жеміс компотымен  
  • апта 3 күн 
Қырыққабат сорпасын борщпен   Каркаде шайын әдеттегі шаймен 
  • апта 2 күн 
Бұршақ пюресі макаронмен  
Сүт қосылған какаоны сүтті шайға  
2 апта 3 күн 
Петербург рассолнигін кеспемен  
Каркаде шайын кептірілген жеміс компотымен  
  • апта 4 күн 
Гарнир: маринадталған қиярды жаңа піскен қиярмен. 
  • апта 1 күн 2 ауысым 
Сүт қосылған жүгері ботқасын, печенье мен ірімшікті күріш сорпасы мен тоқашпен  3 апта 2 күн 
Кофе сусынын лимон шайымен  
  • апта 3 күн 
Каркаде шайын әдеттегі шаймен  
Күріш пен ет қосылып пісірілген бәлішті картоп қосылған бәлішке  4 апта 1 күн 1 ауысым 
Жарма сүт ботқасын тары ботқасымен  
  • апта 1 күн 2 ауысым 
Жарма сүті ботқасын тұшпара қосылған сорпаға  
4 апта 2 күн 
Сүт қосылған какаоны сүтті шайға. 

Екінші мәселе бойынша мектеп асханасында тамақтануды ұйымдастыру мәселелері талқыланды. 
Ата-аналар қауымының өкілдері котлет, фрикадель, котлеттер дайындауда фарштың қандай түрі қолданылатынын сұрады. 1а, 1в, 2б, 3а, 3д, 3в, 4в сыныптарының ата-аналар қауымының тілектері мен шағымдары айтылды, олар ата-аналар мен оқушылардың жоғарыда аталған тағамдарға көңілі толмайтынын, жиі шағымданатындарын білдірді. Негізгі шағымдар – олар дәмді емес, котлеттерде күріш тым көп, котлеттер күйіп кетеді, қатты, балалардың айтуы бойынша оларда жиі «қызыл дақтар» пайда болады, бұл котлеттер дұрыс қуырылмаған немесе ет тағамдарын дайындаған кезде тартылған ет емес, шала пісірілген немесе ет пастасы қолданылады деген болжамға негіз болады. 
Желе дәміне қатысты шағымдар да айтылды. Көптеген ата-аналардың пікірінше, желе қажетті дәм мен консистенцияға ие емес. 
Екі ата-ана нан өнімдерінде шаштың болуы туралы шағым айтты.  
 Оқушылардың айтуынша қызмет көрсету мәселелері бойынша асхана қызметкерлерінің ыдыс-аяқ пен буфет өнімдерін таратқанда қолғаптың жоқтығы, кейде бас киімінің болмауы сияқты шағымдар айтылды. 
 Мектеп асханасының әкімшісі А.Н.Алипбаева ет өнімдерін жеткізушілер «Богатырев» ЖК, «Александров» ЖК болып табылады және ет өнімдерінің тиісті сапа сертификаттары бар екенін түсіндірді. Ол сондай-ақ ата-аналардан ет өнімдерін жеткізушілер болса, өздері де ұсынуға болатындығын айтты.   
           Шешім: 
  1. Мектеп асханасының әкімшісі А.Н.Алипбаева ет өнімдерін жеткізушілерді өзгертсін немесе қазіргі уақытта қолданылып жүрген өнімдерді жақсырағымен ауыстырсын. Ата-аналар қауымының өкілдері ет өнімдерін жеткізушілерге өз нұсқаларын ұсынсын.  
  2. Мектеп асханасының әкімшісі жоғарыда айтылған ескертулер мен ұсыныстарды назарға алсын. Оқушыларға қызмет көрсету кезінде мектеп асханасының қызметкерлерін бақылау күшейтілсін. 
  3. Мектептің медицина қызметкері С.Т.Сабитова ыдыстарды органолептикалық тексеру кезінде бақылауды күшейтсін, асхана қызметкерлерінің SanPin негізгі талаптарын орындауы және сақтауы, сондай-ақ тағам дайындаудың технологиялық карталарға қатаң сәйкестігі қадағалансын. 
  4. Әлеуметтік педагог К.А.Михина 03.01.2024 жылға дейін ата-аналар мен оқушылар арасында мектеп асханасында тамақ сапасы туралы сауалнама жүргізсін. 
  5. Қоғамдық тамақтандыруға жауапты тұлға, директордың тәрбие ісі жөніндегі әлеуметтік мәселелерге жетекшілік ететін орынбасары қабылданған шешімдердің толық көлемде және мерзімінде орындалуын бақыласын. 
       Ескертулерді жоюдың соңғы мерзімі 2024 жылдың 14 ақпанына дейін. 


]]>
admin Wed, 13 Mar 2024 08:39:04 +0600
Жұмыс жоспары\ План работы http://29-oskemen.mektebi.kz/pitanie/rabota-brakerazhnoj-komissii/245-rabota.html http://29-oskemen.mektebi.kz/pitanie/rabota-brakerazhnoj-komissii/245-rabota.html ]]> ]]> admin Tue, 03 Oct 2023 14:35:47 +0600 Бракеражды комиссияның 2023-2024 оқу жылына арналған жұмыс кестесі http://29-oskemen.mektebi.kz/pitanie/rabota-brakerazhnoj-komissii/244-brakerazhdy-komissijany-2023-2024-ou-zhylyna-arnalan-zhmys-kestes.html http://29-oskemen.mektebi.kz/pitanie/rabota-brakerazhnoj-komissii/244-brakerazhdy-komissijany-2023-2024-ou-zhylyna-arnalan-zhmys-kestes.html
]]>

]]>
admin Tue, 03 Oct 2023 14:31:07 +0600
Приказ http://29-oskemen.mektebi.kz/pitanie/243-prikaz.html http://29-oskemen.mektebi.kz/pitanie/243-prikaz.html

]]>


]]>
admin Tue, 03 Oct 2023 14:08:46 +0600
Бракераж комиссия/Бракеражная комиссия http://29-oskemen.mektebi.kz/main/206-brakerazh-komissija-brakerazhnaja-komissija.html http://29-oskemen.mektebi.kz/main/206-brakerazh-komissija-brakerazhnaja-komissija.html




]]>





]]>
admin Thu, 16 Feb 2023 12:50:09 +0600