Хаттама №10\Протокол №10 » Шығыс Қазақстан облысы білім басқармасы Өскемен қаласы бойынша білім бөлімінің «№29 қосымша білім беретін мектеп-орталығы» коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Коммунальное государственное учреждение
"Школа–центр дополнительного образования №29"
акимата города Усть-Каменогорска
Приемная:
+7 (7232) 52-09-76
Бухгалтерия:
+7 (7232) 52-09-76
Версия
для слабовидящих
13
март
2024

Хаттама №10\Протокол №10

Акт №10 

мектеп асханасын тексеру  


ШҚО ББ Өскемен қаласы бойынша білім бөлімінің «№ 29 ҚББМО» КММ 

08.02.2024 ж. 


Тексеру мақсаты: оқушылардың тамақтануын ұйымдастыруды, асхана үй-жайларының санитарлық жағдайын бақылау.


Біз, төменде қол қойғандар, бақылау комиссиясының мүшелері: 

Майер В.А. – комиссия төрайымы, директордың ТІЖ орынбасары, әлеуметтік педагог Михина К.А., 3Г,3В,2Б сыныптарының ата-аналар қоғамының өкілдері -Казеева Л.А.,Гиренко О.С., Акуленко В.С., мектеп асханасында болдық.


Тексеру нәтижесінде анықталды:


  1. Қоғамдық тамақтандыру қызметкерлері арнайы киіммен (кофта, шалбар, бас киім) қамтамасыз етілген.  
  2. Ыдыс-аяқ санитарлық нормаларға сай беріледі, қызметкерлер қолғап киеді.  
  3. Оқушылар бекітілген кесте бойынша сынып жетекшілерінің қатысуымен тамақтанады.
  4. Бекітілген мәзірден сынама алу үшін ұсынылатын тағамдар келесі рейтингке ие: Борщтың жоғары дәмдік қасиеттері бар. Сыртқы түрі, консистенциясы, тағамның негізгі, жалпы қабылданған параметрлеріне сәйкес келеді.

Жаңа піскен көкөністерден (қырыққабат, сәбіз) жасалған салаттың дәмі жоғары.

Картоп пюресі - шағымдар жоқ, жақсы дәм және дұрыс консистенция.

Тефтельдің дәмі төмен. Күріш пен ет шамамен 70/30 пайыздық қатынаста. Мұқият тексерген кезде қызғылт түсті өнімнің бөліктері табылды, бұл тағамда сапасыз ет пастасын немесе сапасы төмен тартылған етті пайдалануды болжайды.

Компот орташа дәмге ие, пайдаланылатын кептірілген жемістердің үлесін арттырған жөн.


Ұсынылды:

  1. Ет өнімдерін жеткізушілерді ауыстыру немесе қазіргі уақытта қолданылған өнімдерді жақсырағымен ауыстыру.
  2. Тефтели дайындау кезінде технологиялық картаның ұсыныстарынан ауытқымау және ет пен күріш пропорцияларын қатаң сақтау.
  3. Компот дайындау кезінде технологиялық картадағы ұсыныстардан ауытқымау және судың, қанттың және кептірілген жемістердің пропорцияларын қатаң сақтау керек.


Шешім:   

  1. Бақылау комиссиясының тарапынан мектеп асханасында тамақтанудың ұйымдастырылуы мен сапасына бақылау күшейтілсін.
  2. Бақылау комиссиясының төрайымы, директордың ТІЖ орынбасары В.А.Майер 09.02.2024 жылдан бастап мектеп асханасы өкілдерінің бақылау комиссиясының ұсынымдарын орындауын тұрақты негізде бақылауды жүзеге асырсын.
  3. Мектеп асханасының әкімшісі жоғарыда айтылған ескертулер мен ұсыныстарды ескерсін. Тамақты дайындау кезінде мектеп асханасының қызметкерлеріне бақылау күшейтілсін.